Kursöversikt

Välkommen till "Skolväsendets historia och samhällsuppdrag" vid Högskolan Dalarna!

Jag heter Ann-Judith Rabenschlag och kommer under höstterminen 2024 att vara kursansvarig för denna kurs. Förutom mig kommer du att träffa flera olika lärare som seminarieledare och föreläsare under kursens gång. Vänligen kontakta mig via mejl (ark@du.se) om du har frågor som rör kursen. För övergripande frågor som berör dina studier vid högskolan Dalarna ber jag dig att kontakta support@du.se.  

Kursen består av två olika moment – moment 1 äger rum vid början av terminen, moment 2 vid slutet. Kursens första undervisningstillfälle äger rum på måndag, 2 september. 

Kursen går mestadels på webb och din undervisning kommer att äga rum i video- och kommunikationsplattformen Zoom. Det ingår dock ett obligatoriskt undervisningsmoment på campus vid slutet av moment 1.

För att du ska kunna följa kursen är det nödvändigt att du har tillgång till bredbandsuppkoppling, att du har bra hörlurar samt mikrofon. Webbkamera är också obligatoriskt att ha och måste vara påslagen under seminarierna (dock inte under föreläsningarna).

Här på kursens sida i Canvas läggs all information om kursen ut. Här kommer du också att kunna lägga in dina olika inlämningsuppgifter.

Senast två veckor innan kursstarten kommer allt material finnas på plats här – inklusive schema och kurshandbok.

Obs: Litteraturlistan kommer dock att publiceras tidigare. Håll utkik på kurssidan efter det och ordna kurslitteraturen i god tid.

En del texter kommer att vara tillgängliga via Canvas.

 


Varmt välkommen till höstterminens studier! //Ann-Judith Rabenschlag

 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

 

kursansvarig och lärare

Ann-Judith Rabenschlag

ark@du.se

 

lila dalahäst

Litteraturlista

lärare

Mattias Aronsson

mar@du.se

 

 

lärare

Stina Jeffner

sjf@du.se

 

lärare

Fredrik Land

fln@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum