Kursöversikt

Välkommen till "Medicinsk baskurs – Anatomi och Fysiologi" vid Högskolan Dalarna!

Du har nu kommit till ditt kursrum, på denna digitala plattform som heter Canvas. Detta blir första terminen som kursen administreras ifrån denna plattform, som är ny hos oss på Högskolan Dalarna. För dig som ska läsa kursen hos oss hoppas vi att den nya plattformen ska fungera bra, och för oss lärare som sitter bakom kulissen och administrerar det hela så hoppas jag att vi lär oss snabbt hur vi på bästa sätt ska lägga upp innehåll och hantera information och kommunikation här i kursrummet.

 

Studieform

Undervisningen i kursen är helt nätbaserad, och utgår ifrån detta kursrum i Canvas, samt ibland via digitala möten via Zoom (som bl.a. examinationerna, samt resurstillfällen och frågestunder). Kursen är skapad och anpassad utifrån en student som annars är upptagen med annat, såsom heltidsarbete på dagtid. Dvs vi har skapat denna kurs utifrån en student som inte har möjlighet att studera heltid, eller komma hit till våra föreläsningssalar i Falun och följa oss live på kontorstid, enligt ett traditionellt schema. Av den anledningen är föreläsningarna i kursen förinspelade så att du kan ta del av dem när det passar dig bäst, även om det är på kvällar och helger. Respektive föreläsning läggs ut och blir tillgänglig för aktiva studenter i kursen den dag/vecka som anges i schemat (vilket kommer att läggas ut här i kursrummet 2 veckor innan kursstart), så att alla vet ungefär i vilken takt, ordning och omfång man behöver ha i sina studier.

De enda fasta hålltiderna som gäller för alla studenter i kursen är examinationerna, som genomförs samtidigt. De skrivs digitalt på dator t.ex. hemifrån, men övervakas live via kamera och mikrofon av våra tentamensvakter på Zoom (du måste själv skaffa en lös webkamera, som kan monteras för att visa dig, dina händer och din bildskärm under examinationerna). Mer info om hur examinationerna genomförs kommer i samband med kursstart.

Förbered dig för dina studier

Under din studietid kommer du som sagt att använda denna läroplattform (Canvas) i hög utsträckning. Det är precis här i kursens egna rum i Canvas som du och övriga deltagare i kursen hittar undervisningsmaterial och övriga uppgifter som rör just denna kurs (mer generell information om att vara student på Högskolan Dalarna hittar du på www.du.se). Här i kursrummet kommer det snart att läggas ut ett schema, men redan nu finns det en länk till en förteckning över den kurslitteratur som du bör införskaffa inför kursstart (se länk nedan!). Kurslitteraturen köper du via någon bokhandel. Även om flera böcker finns angivna i litteraturlistan, så räcker det gott och väl med den nya upplagan av ”Människokroppen”, av Sand m.fl. Till denna bok kan det också vara bra att köpa den Arbetsbok som brukar kunna köpas ihop med läroboken, för att på bästa sätt arbeta med sin egen instudering av innehållet. 

 

VIKTIGT

Det är viktigt att du tar del av Högskolan Dalarnas information på välkomstsidan om vad du ska göra när du blivit antagen (checklista). Här får du även information om vad det innebär att studera vid en högskola. 

Har du frågor eller funderingar om antagning, omregistrering, inloggning etc., så kontaktar du studieadministrationen via support@du.se

Övriga frågor, om t.ex. kursens litteratur, innehåll, upplägg, examineringar etc kommer det att informeras om här på kursrummet i samband med kursstart v.36 

Kursen startar måndagen den 2 september 2024, och rullar sedan på i halv studiefart under hela höstterminen (slutar 17 januari 2025).

Den inledande delen av kursen innehåller ett mindre antal ämnesområden, och kommer löpa i ganska lågt tempo under de 4 första veckorna. Detta för att vi ska hinna se till så att alla planerade studieplatser i kursen blir tagna av aktiva studenter i kursen innan vi sedan växlar upp till angiven halvfart (50% studietakt) för resten av terminen. De fyra inledande veckorna avslutas med en mindre examination på de områden som ingår (i inledningen): Livets byggstenar och viktiga processer, Cellen, Vävnader, och Hud.

 

/Med vänliga hälsningar, David Wallefelt, kursansvarig


 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

David Wallefelt

Kursansvarig

dwa@du.se

 

Elis Weslien

Lärare

ewl@du.se

 

Tobias Rudholm Feldreich

Lärare, examinator

trf@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum