Kursöversikt

Välkommen!

VAR?

Den här kursen ges som både programkurs vid Idrottstränarprogrammet och som fristående distanskurs. Kursen ges av ämnet Idrotts- och hälsovetenskap och vi har våra labb och undervisningslokaler i lokal Milan, med adress Falu Tennis- och Idrottscenter, Högskolegatan 15 vid Campus Falun. Även du som läser kursen på distans är varmt välkommen att närvara på plats eller ta dig förbi för ett studiebesök. Merparten av undervisningen kommer att ske i vår undervisningslokal Storgården och kursens zoom-rum.  Det skall bli oerhört spännande att utforska detta komplexa område tillsammans med er!  

VAD och HUR?

Målen i kursen syftar till att ge fördjupade kunskaper kring mänskligt beteende avseende energi- och näringsbehov och kostmönsters inverkan på hälsa och fysisk aktivitet genom bland annat kost- och aktivitetsregistrering, samt fördjupning kring kostrekommendationer och ekonomiska, sociala och miljömässiga dimensioner.      

Vi hoppas att du kommer att bli inspirerad genom intressanta och utmanande diskussioner tillsammans med dina kurskamrater och oss lärare. Som all undervisning vid Högskolan Dalarna, ska undervisningen i kursen vila på teoretisk och vetenskaplig grund samt beprövad erfarenhet

Ett viktigt syfte med kursens planering är att skapa samband mellan teori och praktik men framförallt skapa förståelse och ödmjukhet inför vår begränsade kunskap. 

De flesta levande organismer, är i någon grad "social learners" vilket innebär att DU är lika viktig för kursen som kursen är för dig. Kursens omfattning är per definition begränsad till fem veckor, vilket gör det omöjligt att gå till botten av ett område som spänner över oöverskådligt antal forskningsfält. 

VARFÖR?

Om du med denna kurs letar efter enkla sanningar, så kommer du att bli besviken då vi lever i en värld där det enda säkra svaret på en forskningsfråga är "det beror på".

Dock hoppas jag, trots att vi bara hinner skrapa på ytan denna gång att kursen kommer att bidra till att öka ditt intresse för dessa frågor och framförallt ge dig en fysisk och intellektuell verktygslåda för att fortsätta palpera den externa världen med dina sinnen med syfte att utveckla din inre modell av densamma. 


 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

Namn

Jens Westergren

jws@du.se

 

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum