Kursöversikt

Välkommen till Historia III med didaktisk inriktning vid Högskolan Dalarna!

Hej och varmt välkommen till en ny termin! Jag, Lars Båtefalk, e-post: lba@du.se , kommer under höstterminen 2024 att vara kursansvarig för kursen Historia III med didaktisk inriktning. Du kan vända dig till mig med frågor om kursen. Mejla helst. Jag är lättare att nå per mejl än telefon.

Kursen går på webb och din undervisning med lektioner kommer att äga rum i video- och kommunikationsplattformen Zoom. 

Här på kursens sida i Canvas läggs all information om kursen ut. Här kommer du också att kunna lägga in olika inlämningsuppgifter och dylikt som du skriver. Sidan finns fullt ut tillgänglig för dig inom kort och vi lägger successivt in ytterligare material allteftersom det blir klart. I allmänhet läggs materialet in under Moduler, och i samband med att nytt material läggs in skriver vi också en kort meddelande om det under Anslag. Du kommer att hitta en del att läsa under Moduler efter hand. Ett preliminärt schema för den första delkursen ligger ute i Moduler efter början av augusti.

Höstterminen inleds med delkursen "Modernitet och kultur, ca. 1800 - 2000" (Lars Båtefalk, delkursansvarig). Den följs av "De nationella minoriteternas samhällshistoria" (Anders Blomqvist, delkursansvarig). Som tredje delkurs går "Historiedidaktik III..." (delkursansavrig inte riktigt klar än) och avslutningsvis ges "Förintelsen: hjältar, bödlar och åskådare" (Peter Reinholdsson, delkursansvarig). Flertalet av delkurserna är i grunden läskurser, med olika grad av seminarier och skrifliga uppgifter. "Historiedidaktik III..." innehåller en högre grad av tillämpningsövningar och uppgifter. Delkurserna administreras i hög grad av de delkursansvariga lärarna själva.

Meddelande om kursintroduktion v. 36 lämnas under v. 32-33.

Varmt välkommen till höstterminens studier!

 


 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

Namn

Kursansvarig

lba@du.se

 

Namn

"Roll i kursen"

"användarnamn"@du.se

 

Namn

"Roll i kursen"

"användarnamn"@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum