Kursöversikt

Välkommen till "Nybörjarsvenska för internationella studenter III" vid Högskolan Dalarna!

Den här kursen blir en spännande upptäcktsfärd inom det svenska språket och kulturen. Tillsammans ska vi tillägna oss nya kunskaper om den svenska grammatiken, träna uttal, lära oss nya ord, läsa och diskutera texter och utbyta tankar och åsikter på svenska. Ni kommer att få möjligheten att påverka vilka temaområden vi ska fokusera på under terminen. Vidare kommer ni vara produktiva och kreativa i textförfattarskap och muntliga diskussioner. Vi kommer mestadels att prata svenska. Jag ska stötta och pusha er till att prata mer och mer svenska. Var inte rädda för att göra misstag – vi är här för att lära oss tillsammans. Ni kan självklart använda engelska som en resurs under lektioner och det går alltid bra att ställa frågor på engelska.

 

Kursen utgör en av fyra kurser inom ämnet svenska som andraspråk. Varje kurs omfattar 7,5 hp och läses på halvfart. Kursen riktar sig framför allt till dig som är utbytesstudent och befinner dig i Sverige under en begränsad tid. Men kursen öppnar även upp för dig som är anställd på Högskolan Dalarna och vill lära sig svenska.

De fyra kurserna bygger på varandra och ska därför läsas i progression. Men det är också möjligt att du har läst andra svenskkurser som du kan tillgodoräkna dig.

Här hittar du det preliminära schemat Schema-4.ht24.SS1062.doc

Och studiehandledningen Studiehandledning.SIS3.docx


 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

profile.jpg

Christiane Ederyd

Kursansvarig

"cee"@du.se

 

Namn

"Roll i kursen"

"användarnamn"@du.se

 

Namn

"Roll i kursen"

"användarnamn"@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum