Kursöversikt

Välkommen till "Flerspråkighet som fenomen och företeelse - vetenskapsteoretiska förklaringsmodeller och metodologiska perspektiv" vid Högskolan Dalarna!

 

Den här kursen ges via lärplattformen Canvas samt ibland digitala möten via Zoom. Kursen är en av de obligatoriska kurserna i magisterprogrammet i svenska som andraspråk. 

Du kommer att få arbeta med teoretiska och metodologiska frågor samt aktuella forskningsresultat inom flerspråkighetsområdet. 

  • att analysera och kritiskt granska olika forskningsmetoder som används inom fältet
  • diskutera olika vetenskapsteoretiska och metodologiska frågor 
  • att skriva en reflekterande skriftlig fördjupningsuppgift som ventileras på ett seminarium

Vi hoppas att du kommer att bli inspirerad genom intressanta och utmanande diskussioner tillsammans med dina kurskamrater och oss lärare. Som all undervisning vid Högskolan Dalarna, ska undervisningen i kursen vila på teoretisk och vetenskaplig grund samt beprövad erfarenhet

Kursens omfattning är begränsad, vilket gör det omöjligt att gå djupt in i alla kursens delar, men vi hoppas att denna utbildning kommer att bidra till att öka ditt intresse för dessa frågor och ge dig verktyg att fortsätta din professionella utveckling som lärare i högre utbildning i samarbete med kollegor.

 

Ett övergripande schema för kursen publiceras senast v. 34


 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

Namn

Kursansvarig

"användarnamn"@du.se

 

Namn

"Roll i kursen"

"användarnamn"@du.se

 

Namn

"Roll i kursen"

"användarnamn"@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum