Kursöversikt

Välkommen till Matematik 1a vid Högskolan Dalarna!

Den här kursen går på Campus Falun eller via nätet beroende på hur du är antagen. Campusstudenter har seminarer, redovisningar, workshoppar och matematikdiskussioner på campus. Föreläsningarna ligger i huvudsak som inspelningar men någon föreläsning ges på plats i Falun. Nätstudenter har all undervisning via nätet. Kursen har både ett didaktisk innehåll och ett matematiskt innehåll. Det didaktiska innehållet behandlar matematikundervising, problemlösning och kommunikation. Det matematiska innehållet berör grundläggande taluppfattning och beräkningar, talteori, beräkningar och förståelse för tal i olika baser, mönster och problemlösning.

Kursen examineras genom seminarier, redovisningar, workshoppar, en skriftlig inlämningsuppgift och en salstentamen.

Du kommer att ingå i en seminariegrupp och i en mindre studiegrupp. Studiegrupperna arbetar tillsammans inför och under kursens redovisningar och workshoppar.

Nedan finns kursplan och litteraturlista. Se till att införskaffa kurslitteratur innan kursstart.

Innan kursstart ska du registrera dig via Ladok för studenter. Registreringen öppnar två veckor innan kursstart. När du registrerat dig får du tillgång till hela kursmaterialet. Kursmaterialet kommer att fyllas på inför kursstart.

Här nedan hittar du ett preliminärt schema för kursen, observera att schemat än så länge är preliminärt, ändringar kan bli aktuella.

Preliminärt Schema (4) Ma1a 100% HT24 240829.xlsx


 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

Andreas Hårrskog

Kursansvarig, lärare i kursen

ahs@du.se

 

Malin Jones

Lärare i kursen

maje@du.se

 

Maria Walla

Lärare i kursen

wmr@du.se

 

Johan Åkerstedt

Lärare i kursen

jar@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum