Kursöversikt

Välkommen till "kriminologi i ett sociologiskt perspektiv" vid Högskolan Dalarna!

Kriminologi i ett sociologiskt perspektiv går på Distans och all undervisning kommer därför att ske via inspelade föreläsningar och seminarium samt frågestunder via Zoom. 

Kursen startar v41 Måndagen den 7/10 med inlästa föreläsningar på zoom (som kan ses när som helst och hur många gånger som helst) och en frågestund på zoom mellan kl 15,00 - 16,30 där kursen introduceras. Vi träffas i detta rum: https://du-se.zoom.us/j/69320500048

- Välkomna!

Kursen riktar sig till alla som är intresserade av en första kurs om kriminologi. Eftersom kursen har ett sociologiskt perspektiv kommer psykiatriska, psykologiska och biologiska perspektiv på kriminalitet inte att vara kursens primära fokus, dock kommer vi att beröra andra perspektiv än de sociologiska. 

Under den här kursen kommer du till exempel lära dig om olika teorier som förklarar brottslighet men också om teorier som förklarar varför vi beter oss konformt med sociala regler.

Vi kommer att arbeta med klassiska artiklar och teorier som varit tongivande inom kriminologi. I vissa fall skriver ni inlämningsuppgifter och i andra fall krävs aktivt deltagande på seminarium. Kursen examineras genom en hemtentamen där en av uppgifterna går ut på att göra en egen tillämpning med en kriminologisk teori. Detta för att uppmuntra att deltagare (yrkesarbetande, studenter, osv) att själva  välja fördjupningsområde inom kriminologin efter sitt behov och intresse.

Vi hoppas att du kommer att bli inspirerad genom intressanta och utmanande diskussioner tillsammans med dina kurskamrater och oss lärare. 

Vi ser gruppen som en viktig resurs i alla kursens aktiviteter och deltagare från tidigare kurser har särskilt framhållit att de diskussioner som uppstår i grupperna är mycket värdefulla. Kursens omfattning är begränsad, vilket gör det omöjligt att gå djupt in i alla kursens delar, men vi hoppas att denna utbildning kommer att bidra till att öka ditt intresse för dessa frågor och ge dig verktyg som gör att du kan fortsätta lära dig mer på området


 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

Namn

Kursansvarig: Peter M. Jansson

pja@du.se

 

Namn

"Roll i kursen"

"användarnamn"@du.se

 

Namn

"Roll i kursen"

"användarnamn"@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum