Kursöversikt

Välkommen till kursen "Fysioterapi med fokus på smärta och hållbar utveckling (AMC2AE)" vid Högskolan Dalarna!

 

Hej! Mitt namn är Veronica Sjöberg, jag är kursansvarig för denna kurs. Har du frågor om kursen innan du är antagen eller registrerad är du välkommen att kontakta mig via e-post: vsj@du.se 

Detta är det kursrum vi kommer att använda oss av under hela kursen. Det är därför viktigt att du orienterar dig i hur kursrummet är uppbyggt och lär dig hitta var du hittar olika typer av material. Inför kursintroduktionen den 4 september kommer en inspelning publiceras där kursummet presenteras. 

 

Registrering på kursen via Ladok

Du måste själv registrera dig på kursen och skapa ett användarkonto vid Högskolan Dalarna. Här kan du läsa mer om hur du gör detta Registrering och användarkonto - Högskolan Dalarna (du.se). 

Registreringen öppnar två veckor innan kursstart och stänger söndagen 1/9 kl. 23.59. Registrera dig via www.student.ladok.se. VIKTIGT: kursen ges både som fristående (anmälningskod HDA-H3KC2) och som en del av magisterprogrammet i fysioterapi (anmälningskod HDA-H3KBZ). Registrera dig på den kurs som gäller för dig. Du får full tillgång till kursrummet när du registrerat dig på kursen.

 

Övergripligt om kursen

Under den här kursen kommer du till exempel lära dig om smärtupplevelsen och uppkomstmekanismer bakom olika smärttillstånd, liksom hur smärta kan diagnosticeras och klassificeras. Kursen belyser åtgärder för att behandla eller förhålla sig till smärta, exempelvis farmakologisk behandling, psykologisk behandling och fysioterapeutiska interventioner. Kursen tar även upp hållbar utveckling samt paradigm, perspektiv, begrepp och teorier inom fysioterapin. Beroende på studentens val av fördjupningsområde kommer kursen också att omfatta en fördjupning inom ett av följande områden: akut och långvarig smärta, smärta i olika åldrar, smärta och kön, smärta ur ett kulturellt perspektiv eller ett specifikt smärttillstånd. Examinationer i kursen genomförs genom skriftliga uppgifter och seminarier. 

Här hittar du aktuellt schema

För att få en överblick över hur kursens aktiviteter är fördelade över terminen finns här en bild

image.png

 

Canvas, Zoom och checklista för antagen student 

  • Samtliga moment i kursen sker digitalt. Förutom kursrummet i Canvas, används Zoom för föreläsningar och seminarier. Du behöver ha bra internetuppkoppling, headset och webbkamera för att kunna genomföra kursen. Information om hur du installerar och använder Zoom finner på du.se; Zoom för studenter De flesta av kursens föreläsningar och seminarier genomförs via denna Zoomlänk https://du-se.zoom.us/my/samtal242 
  • Alla föreläsningar i  kursen spelas in och publiceras i kursrummet. 
  • Funktionen "Anslag" i Canvas kommer att användas för att sprida information som är viktig för dig som student. Säkerställ att du får information från Canvas om när nytt material publiceras och när anslag läggs ut i kursrummet. Du ställer in vilka aviseringar du vill ha via "Konto" och "Aviseringar". 
  • Det är viktigt att du tar del av vår information på välkomstsidan om vad du ska göra när du blivit antagen (checklista). Här får du även information om vad det innebär att studera vid Högskolan Dalarna.
Många studenter upplever en stor flexibilitet att läsa onlinekurser. Trots stor flexibilitet och möjlighet att kombinera högre studier med till exempel kliniskt arbete, kräver onlinekurser ofta att man som student tar ett något högre eget ansvar. Säkerställ att du har den information du behöver för att genomföra kursen. 

Har du frågor som gäller registrering eller avregistrering på kursen eller om tekniska frågor, vänder du dig till Högskolans supportfunktion support@du.se. Gäller din fråga ett särskilt undervisningsmoment (föreläsning eller seminarium) kan du vända dig direkt till undervisande lärare.  

 

Med förhoppning om en givande och lärorik kurs! 

 

Hälsningar från lärarna i kursen Fysioterapi med fokus på smärta och hållbar utveckling

 


 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

Bilden visar en porträttbild på kursansvarig Veronica Sjöberg

Veronica Sjöberg

Universitetslektor i medicinsk vetenskap, kursansvarig

vsj@du.se

 

Annie Palstam 

Docent, examinator

apl@du.se

 

Mathias Andersson 

Universitetsadjunkt i medicinsk vetenskap, doktorand i vårdvetenskap

maae@du.se

 

Niklas Löfgren 

Universitetslektor i medicinsk vetenskap 

nlg@du.se

 

image.png

Elena Tseli 

Universitetslektor i medicinsk vetenskap  

ezt@du.se

 

 

image.png

Johan Wernberg

Bibliotekarie

jwb@du.se

 

 

Roger Melin 

Universitetslektor filosofi 

rme@du.se

 

 

Palle Leth 

Universitetslektor filosofi 

rme@du.se

 

 

Marika Hagelberg

Universitetsadjunkt

mhb@du.se

 

 

image.png

Tony Bohman

Programansvarig 

tbo@du.se

 

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum