Kursöversikt

Campus_Falun-2211-2.jpg

Välkommen till "Säker hälso- och sjukvård samt omsorg - komplexa system och förbättringskunskap" vid Högskolan Dalarna!

Du har nu kommit till ditt kursrum. Fram tills att du har registrerat dig på din utbildning är du inloggad som gäst här i högskolans lärplattform Canvas och kan ta del av nedanstående information om vad som gäller för din kurs och din första studietid.

Studieform
Din kurs kommer att bedrivas helt nätbaserat med en studietakt om 25 procent, vilket motsvarar fem veckors heltidsstudier, med start i vecka 36 2024 och avslut vecka 3 2025.

Förbered dig för dina studier
Du måste vara registrerad på kursen för att delta i den. Registreringen öppnar två veckor innan kursstart och stängs söndagen veckan innan kursen startar. När du har registrerat dig på din utbildning får du full tillgång till kursrummet i Canvas och därmed åtkomst till mer detaljerad information. Det är i kursrummet du hittar undervisningsmaterial och övriga uppgifter som rör din utbildning. 

Öppet hus via Zoom
Vi erbjuder två tillfällen med öppet hus via Zoom, https://du-se.zoom.us/j/63681764398, där kursansvariga finns tillgängliga och du kan ställa frågor kring kursen. 
Tillfälle 1 (innan ansökningstiden gått ut): Torsdag 10/4, kl. 14:30-15:30
Tillfälle 2 (under perioden för registrering, före kursstart): Onsdag 21/8,  kl. 14:30-15:30 

Kursens upplägg
Kursen genomförs till stor del i form av självstudier. Under kursen ska du bland annat planera, men inte genomföra, ett förbättringsarbete som skriftligen och muntligen redovisas, enskilt eller i par, i form av en projektplan. Arbetet bygger på era egna identifierade förbättringsområden från hälso- och sjukvård eller vård och omsorg. Det finns även förfabricerade projektmål att välja bland. Projektplanen byggs successivt på under kursen och ska baseras på de teoretiska kunskaper som inhämtas via föreläsningar och kurslitteratur samt examineras i samband med seminarier.
Examinationer 
Examinationer sker i samband med tre obligatoriska halvdagsseminarier i respektive basgrupp. Dessa halvdagsseminarier är de enda tillfällen där närvaro via Zoom krävs vid en specifik tidpunkt - se datum nedan. 
Föreläsningar 
Majoriteten av föreläsningarna kommer vara förinspelade och läggas upp i kursrummet i Canvas, vilket möjliggör att du kan se dem vid upprepade tillfällen under kursens gång och när det passar dig. Kursintroduktionen och den enda föreläsning som genomförs i realtid via Zoom kommer även att spelas in och efteråt läggas upp i kursrummet. Vi kommer även erbjuda tillfälle att träffa några av föreläsarna i realtid för att diskutera och ställa frågor som väckts under föreläsningarna.

Kursstart
Kursen startar med en kursintroduktion, via Zoom, måndagen den 2 september 2024 kl. 13.00-15.00.
Datum för seminarier (obligatoriska tillfällen)
Ett av datumen vid varje seminarietillfälle är aktuellt. Vilket datum beror på vilken basgrupp du kommer att tilldelas. Basgrupperna meddelas på fredagen 20/9, kl. 16:00. 
Seminarietillfälle 1: onsdag 23/10 eller torsdag 24/10, kl. 8:30-12:30 (samma tidpunkt bägge grupper)
Seminarietillfälle 2: tisdag 26/11 eller onsdag 27/11, kl. 8:30-12:30 (samma tidpunkt bägge grupper)
Seminarietillfälle 3: torsdag 16/1 eller fredag 17/1, kl. 8:30-12:30 (samma tidpunkt bägge grupper)

VIKTIGT
Det är viktigt att du tar del av vår information på välkomstsidan om vad du ska göra när du blivit antagen (checklista). Här får du även information om vad det innebär att studera vid en högskola.

Har du frågor eller funderingar om kursen kontaktar du kursansvariga Lena Berg, lebr@du.se och Maria Unbeck, mun@du.se
Med vänliga hälsningar,
Lena och Maria

 

 

 

 

röd dalahäst

Kursplan

Kontaktinformation

lila dalahäst

Litteraturlista

profile.jpg

Lena Berg

Kursansvarig 

lebr@du.se

 

Maria Unbeck

Examinator 

mun@du.se

 

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum