Kursöversikt

image.png

Välkommen till Tekniskt basår vid Högskolan Dalarna

Det här programmet går på Campus/Distans/Hybrid via Borlänge.

Tekniskt basår är en behörighetsgivande förutbildning som omfattar ett års studier och ger dig behörighet till naturvetenskapliga och framför allt tekniska utbildningar på högskolor och universitet. Under två terminer läser du motsvarande Matematik 3c och 4, Kemi 1, Fysik 1a och 2 samt en högskoleförberedande kurs. Schemalagd undervisning bedrivs i form av föreläsningar, lektioner, övningar och laborationer men det krävs även mycket självstudier och stort eget ansvar.

Studierna på basåret ger dig utöver ämneskunskaper möjlighet att utveckla en bra studieteknik, tränar dig på problemlösning samt utvecklar ditt kreativa tänkande. Detta ger dig goda förutsättningar att klara framtida studier.

 

Information till dig som är ny student

Du har nu kommit till programrummet för Tekniskt basår i vår lärplattform Canvas, det är här du finner specifik information kring ditt program. Fram tills att du har registrerat dig på din utbildning är du inloggad här i Canvas som gäst och kan bara ta del av viss information om vad som gäller för ditt program och din första studietid. När du har registrerat dig på på programmet får du full tillgång till denna lärplattform.

OBS: Kom ihåg att du måste registrera dig under registreringsperioden, se https://www.du.se/registrering samt skaffa användarkonto. 

Det är viktigt att du tar del av vår information på välkomstsidan om vad du ska göra när du blivit antagen (checklista). Här får du även information om vad det innebär att studera vid en högskola och hur du söker boende.

När du registrerat dig ska du ta del av information under Moduler i detta Canvasrum – där finns specifik information till dig som är ny student (när studierna startar och annat viktigt) samt litterturlista och schema för hösten.

 

 

Kontaktinformation

image.png

Susanne Römsing

Programansvarig

srm@du.se

 

image.png

Matias Hautamäki

Kursansvarig lärare fysik

mhk@du.se

 

Pia-5.jpg

Pia Wallén

Kursansvarig lärare matematik

pia@du.se