Kursöversikt

cloesup of a woman wearing a monocle in one eye_1930_googlelife.jpg

Välkommen till Magisterexamensarbete i Audiovisuella studier, AU3001 (100%), 22,5 hp!

Under kursen produceras ett vetenskapligt arbete som består av en skriftlig uppsats och en audiovisuell produktion. Studenten identifierar i det självständiga examensarbetet ett problemområde inom audiovisuella studier och utforskar med hjälp av vetenskaplig teori och metod en vald problemställning. Arbetet bör vara en fortsatt fördjupning av ett problemområde som studenten utforskat i tidigare kurser inom magisterprogrammet Audiovisuella studier.

Den audiovisuella produktionen kan utföras individuellt eller i grupp. Det skriftliga arbetet ska i sin problemställning relatera till den audiovisuella produktionen och vetenskapligt bearbeta denna. Den skriftliga delen av magisterexamensarbetet ska utföras individuellt.

Som en avslutande del av kursen reflekterar studenten över och redogör för de resultat och de insikter hen fått genom magisterexamensarbetet. Särskilt fokus läggs vid frågor om olika former för audiovisuell kunskap.

Kursen har tre examinerande moment:

Moment 1: Audiovisuell gestaltning (5,5hp)

Moment 2: Uppsats (15hp)

Moment 3: Metareflektion (2hp).

Majoriteten av arbetet i kursen sker individuellt med stöd av handledare. Under kursens gång kommer handledarna hålla examensarbetesträffar för alla kursens studenter (se kursschemat) där frågor kopplade till examensarbetet ventileras.

Ungefär en månad före examensarbetet ska vara färdigt hålls ett work in progress-seminarium där alla studenter lägger fram sina arbeten i befintligt skick. Här är det framför allt de övriga studenterna i gruppen som står för kommentarer och konstruktiv kritik, men även kursansvarig och handledare  kommer att finnas med vid tillfället. 

Det färdiga examensarbetets båda delar granskas mot kursens slut på ett särskilt ventileringsseminarium. Under detta seminarium kommer varje student att få i uppdrag att opponera på en annan students examensarbete. Vid detta tillfälle kommer examensarbetena också att granskas av en medbedömare. Sedan har alla möjlighet att komplettera sina arbeten innan den slutgiltiga bedömningen görs av medbedömare och examinator.

Sist på kursen görs moment 3, som består av en reflekterande uppgift som redovisas och presenteras vid programmets avslutande seminarium, för att sedan lämnas in skriftligt.

Som betygsskala används U – G.

En utförligare version av denna information återfinns i studieguiden, som finns publicerad under Moduler (Allmän information om kursen) tillsammans med andra dokument som litteraturlista och schema.


 


 

Kontaktinformation

 

profile.jpg

Namn

Kursansvarig Cecilia Strandroth

csr@du.se

 

Kursens zoomrum

https://du-se.zoom.us/j/63967517564 

Kursens schema 

https://outlook.office365.com/owa/calendar/ead9e3785bf04352b41f26a9fcc0006d@du.se/13c9cd1bcf7e46ef8bc4de03afb5ad9b13114894496414575660/calendar.html

 

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum