Kursöversikt

1-ncb_dios_archus-liljeqvistska-parken-trafasad-2.jpg

Välkommen till 

Svenska med didaktisk inriktning III

vid Högskolan Dalarna!

Denna kurs är en fortsättning på Svenska med didaktisk inriktning I och II och riktar sig till dig som läser ämneslärarprogrammet med inriktning gymnasieskolan. Liksom föregående kurser i programmet ges denna kurs nätbaserat och merparten av dina lektioner kommer att ske i form av digitala möten via Zoom, som kompletteras med inspelat eller skriftligt material via lärplattformen. Mellan lektionstillfällena arbetar du med uppgifter individuellt och i grupp. Vi ser gruppen som en viktig resurs i alla kursens aktiviteter och deltagare från tidigare kurser har särskilt framhållit att de diskussioner som uppstår i grupperna är mycket värdefulla. 

Under kursen kan du förvänta dig att få utveckla fördjupade litteraturvetenskapliga och språkvetenskapliga kunskaper med starkare teoretiskt fokus än tidigare svenskämneskurser. Du tränar också förmågan att tillämpa dessa kunskaper när du skriver eller granskar akademisk text. I den avslutande delkursen får du knyta samman alla svenskämneskurser du läst och fördjupa din ämnesdidaktiska förmåga med sikte på svenskundervisning i gymnasieskolan.

Vi hoppas att du kommer att bli inspirerad genom intressanta och utmanande diskussioner tillsammans med dina kurskamrater och oss lärare och ser fram emot att träffa dig vid kursstart!

 

 


 

 

 

 

Profilprodukt-2207.jpg

Kursplan

Kontaktinformation

Profilprodukt-2206.jpg

Litteraturlista

Solveig Malmsten

Kursansvarig för delkursen Språkvetenskapliga teorier och analysmetoder, vecka 3-7

sml@du.se

 

profilbild.jpg

Gustav Borsgård

Kursansvarig för delkursen Skönlitteratur: teorier, analysmetoder och didaktiska perspektiv, vecka 8-12

gbr@du.se

 

profilbild.jpg

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum