Kursöversikt

Borlange-22418.jpg

Bienvenue aux cours de "Franska 1 med didaktisk inriktning" à Högskolan Dalarna!

 

Vi är väldigt glada för att du har sökt till Högskolan Dalarna och vill på detta sätt ge dig information om kursen och hoppas att vi ses i vår!
Du har nu bara gästrättigheter i kursens rum på nätet och kan se vissa delar av materialet. Kom ihåg att tacka ja och registrera dig!

Undervisningen bedrivs både på franska och svenska, både i form av föreläsningar och (obligatoriska) nätseminarier där studenterna detar aktivt (med stöd av läraren och av varandra).

Du som läser Franska I med didaktisk inriktning (GFR2WA) under VT24 kommer att samläsa med andra studenter följande delkurser: Skriftlig språkfärdighet I (GFR2A8), Muntlig språkfärdighet (GFR2A7), Kultur och samhälle I (GFR2J7) och Litteratur I (GFR2AB). För delkursen Språkdidaktik kommer du att använda kursrummet (GFR2YU). Alla kurser går parallellt så att du hinner utveckla dina kunskaper under hela terminen.

Det är delkursernas rum du kommer att använda under terminen och inte det här Kurslitteraturen, seminarietider och övrig kursinformation hittar du i varje delkursrum. Spara dem som favorit, det blir mycket enkelt att hitta dem. Var vänlig, kontakta mig snarast om du inte har tillgång till dessa learnrum. Det här rummet (GFR2WA) kommer därför inte att användas aktivt under terminen.

Denna kurs är en webbaserad utbildning, vilket innebär att vi inte kommer att ha några traditionella, fysiska kursträffar på högskolan vad gäller franska ämnet. Vi kommer att träffas online. Webbaserad utbildning i denna form är ett led i högskolans strävan att utveckla flexibelt lärande, det vill säga en studieform där studenten och dennes personliga förutsättningar och självständiga ansvarstagande står i centrum. Lärarens roll förändras till att bli handledare och inspiratör, inte främst en fakta- och kunskapsförmedlare som i traditionell undervisning. Flexibelt lärande innebär också att det finns viss frihet vad gäller tid och rum för studierna men seminarierna är obligatoriska. Det flexibla lärandet kräver således en noggrann planering som du själv måste ansvara för.
Under kursen kommer vi också att använda en programvara avsedd för webbkonferenser (Zoom) som kommer att användas regelbundet för våra seminarier.

Observera att terminen börjar v. 3.

Har du fler frågor? I så fall får du gärna mejla mig (crc@du.se).

Med vänlig hälsning

Céline Rocher Hahlin, ansvarig för ämneslärarstudenter
crc@du.se

 

 

 


 

 

 

 

Profilprodukt-2207.jpg

Kursplan

Profilprodukt-2206.jpg

Litteraturlista