Kursöversikt

image.png

Välkommen till Graviditet, förlossning och postpartumvård II vid Högskolan Dalarna!

Graviditet, förlossning och postpartumvård II är din fjärde kurs i Barnmorskeprogrammets. Kursen kommer att ges till stor del digitalt men även med träffar på plats på campus i Falun. Kursen är uppbyggd enligt formatet Omvänt klassrum, på engelska Flipped classroom*, som är en pedagogisk modell. I praktiken betyder det att studenterna tar del av och studerar kursens innehåll via live föreläsningar, inspelade föreläsningar och kurslitteratur. Gemensam lektionstid, främst seminarier, sker via digitala möten (Zoom) med fördjupning i ämnena som studenterna studerat på egen hand, där diskussion och reflektion är i fokus. I denna kurs ingår färdighetsträning på kliniskt träningscenter på campus Falun.

Kursens övergripande mål är att studenten ska:

  • Kursens övergripande mål är att den studerande ska förstå förlopp och processer vid komplicerad graviditet, förlossning och postpartumvård i ett hållbarhetsperspektiv.
  • I simulerad miljö ska den studerande kunna genomföra undersökning och behandling utifrån barnmorskans profession och forskningsområde

Kunskapen du erhåller under denna kurs kommer ligga till grund för din verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) i T2 och T3.   

Ett viktigt syfte med kursens planering är att skapa samband mellan teori och praktik och ge en grund för din fortsatta professionella resa!  Både individuella och gruppuppgifter och aktiviteter kommer att förekomma. Som all undervisning vid Högskolan Dalarna, ska undervisningen i kursen vila på teoretisk och vetenskaplig grund samt beprövad erfarenhetVi hoppas att du kommer att bli inspirerad genom intressanta och utmanande föreläsningar och diskussioner tillsammans med kurskamrater och oss lärare.

Varmt välkommen!

 

Här hittar du ett övergripande schema för kursen (bifoga fil)


 

 

 

 

Profilprodukt-2207.jpg

Kursplan

Kontaktinformation

Profilprodukt-2206.jpg

Litteraturlista

Namn

Kursansvarig Christina Pedersen

cpn@du.se

 

profilbild.jpg

Namn

Examinator Elin Ternström 

ete@du.se

 

profilbild.jpg

Namn

Kurslärare Catrin Borneskog Sinclair

cbs@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum