Kursöversikt

Sjuksköterskeprogrammet färg logga.jpg

 

 

 

Välkommen till ditt programrum i lärplattformen Canvas, det är här du finner specifik information kring ditt program. Fram tills att du har registrerat dig på din utbildning är du inloggad här i Canvas som gäst och kan ta del av nedanstående information om vad som gäller för ditt program och din första studietid. Se till att du deltar på programstarten, där får du all information som du behöver veta för att komma i gång med dina studier. OBS: Kom ihåg att du ska registrera dig under registreringsperioden, se https://www.du.se/registrering. När du är registrerad på sjuksköterskeprogrammet kommer du ha tillgång till allt material i programrummet. I kolumnen till vänster hittar du rubriken moduler, där hittar du allt programmaterial.

 

Studieform

Förutom den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) som sker i hela Dalarnas län (läs Norra Värmland för studenterna som antas till "Torsby-gruppen"), kommer ditt program att bedrivas på campus i Falun och på nätet.

 

Förbered dig för dina studier

Under din studietid kommer du att använda denna lärplattform,Canvas. Ditt program är uppdelat i olika kurser och varje kurs har ett eget kursrum. Det är i respektive kursrum du hittar undervisningsmaterial och övriga uppgifter som rör de kurser som ingår i ditt program. I kursrummet finns även schema och en förteckning över den kurslitteratur som du bör införskaffa innan kursstart.

 

Kom ihåg att du behöver vara registrerad i respektive kurs för att få full tillgång till kursrummen i Canvas.

 

Programmets första kurs startar på onsdag 4 september och heter GVÅ37G- Sjuksköterskans profession och yrkesansvar - Högskolan Dalarna (du.se)

 

 

Välkomstceremoni och programintroduktionsdagar

Höstterminen 2024 startar måndag 2 september med en välkomstcermoni. Därefter är det programstart som sker digitalt klockan 10.00-16.00.
Tisdag den 3 september klockan 09.00 fortsätter programstarten på Campus i Falun. Det är viktigt att vara med på campusdagen där platsfördelningen för den första VFU-veckan kommer att ske. 
Information om dag, tid, plats och schema till programstarten hittar du här i programrummet under moduler, termin 1, programstart. 

  

VIKTIGT

Det är viktigt att du tar del av Högskolan Dalarnas information på välkomstsidan om vad du ska göra när du blivit antagen (checklista). Här får du även information om vad det innebär att studera vid en högskola och hur du söker boende.

 

Vi rekommenderar dig att använda Canvas via en dator under din studietid. Om du behöver komplettera med att gå in i Canvas via din telefon vill vi rekommendera dig att ladda ner appen Canvas Student och gå via den i stället för webbläsare (se bild nedan).

Bild på appen Canvas Student

 

  

Varmt välkommen!

 

Tunn linje.jpg

 

 

Kontaktinformation 

Funderar du på att söka till sjuksköterskeprogrammet och hittar inte svar på din fråga på vår hemsida?

Kontakta gärna vår studievägledare:

 

Helena Alm

Studievägledare

support@du.se

Bokningskalender för studievägledning: Studie- och Karriärvägledare Vård


Maria Svedbo Engström

Programansvarig

program.ssk@du.se


Maria Neljesjö

Studierektor

studierektor.ssk@du.se


Suzan Jacobs

Programkoordinator

program.ssk@du.se


 

 

Linje med logga.jpg