Kursöversikt

Tunnelbaneuppgång i Paris

Välkommen till kursen Franska: Förberedande kurs I!

Den här nätkursen är för dig som är nybörjare och inte har läst franska tidigare. Det är den första av fyra kurser på 7,5 hp som tillsammans syftar till att ge dig kunskaperna du behöver för att studera franska på universitetsnivå. 

Kursen omfattar grammatikstudier, enkel textläsning, arbete med uttal och ordförråd och varierade muntliga och skriftliga övningar. I slutet av kursen ska du kunna interagera på talad franska i enkla vardagliga situationer och skriva egna texter på franska i bekanta ämnen. 

 

OMFATTNING OCH UPPLÄGG

  • Kursen omfattar 8 seminarier samt examinationstillfällen. Seminarierna är obligatoriska men det är möjligt att kompensera för två tillfällen om man inte kan närvara. Man lämnar då in en skriftlig uppgift.
  • Seminarierna hålls varannan måndag, ojämna veckor. Vi har seminarium följande veckor: 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17 + 19 (öppet seminarium) 
  • Ni väljer en tid, 12-13:30 eller 17:00-18:30. Ni kan göra ert val när ni registrerats på kursen genom att gå in under fliken "Personer" i vänstermenyn och därefter under fliken "Grupper" längst upp). Håll er så långt möjligt till den tid/grupp ni valt. 
  • Kursstart är alltså 15 januari. 
  • Detaljerat schema och övrig kursinformation finns under Moduler i vänstermenyn när ni registrerat på kursen
  • Vi träffas genom programmet Zoom som du kan ladda ner via denna länk
    Direktlänk till kursens zoom-rum finns under Moduler > Kursinformation, men jag lägger tillfälligt upp den även här: https://du-se.zoom.us/j/63743534414 
  • Vi arbetar med boken C’est Génial I som finns både i pappersform och digitalt. Skaffa den så snart som möjligt och läs gärna introduktionen innan första tillfället.

/Mette Ruiz (mtj@du.se), kursansvarig

Länk till kursens kursplan

Länk till kursens litteraturlista (skulle du ha en annan grammatikbok än den i litteraturlistan går det också bra)

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum