Kursöversikt

Välkommen till Informationsdesign!

Kursen handlar i huvudsak om informationsdesign och informationsbärande visualiseringar anpassade för digital visning men ni kommer även få bekanta er med den så kallade mikrodataanalyskedjan vilken omfattar sekvensen datafångst, databearbetning, datalagring, dataanalys/modellering och visualisering av data för beslutsstöd.

Måndag 25 mars startar kursen och den studeras på heltid under p4. Kursens första halva fokuserar på dataanalys och visualisering . Under de veckorna träffar ni främst läraren Ross May men får även en introduktion till Mikrodataanalys, Hållbar utveckling samt föreläsningar mot informationsdesign. Under kursens andra halva är fokus att skapa webbsidor innehållande så kallade mash-ups. Under de veckorna är Mikaela Hedberg och Johan Håkansson de lärare ni träffar mest. Ni kommer att få arbeta både enskilt men även i grupp.

Kursintroduktion.

Vi lärare ser fram emot att träffa er i kursen!

Registrering och förkunskapskrav
Du kan se delar av det här kursrummet även om du inte är registrerad på kursen. Var noga med att registrera dig om du ska läsa kursen – först då får du tillgång till allt material. Registrering sker via LadokLinks to an external site.. Har du frågor kring registreringen kontaktar du support@du.se. Kursen har många förkunskapskrav och du behöver ha slutbetyg på samtliga kurser som är fökunskapskrav för att kunna registrera dig och läsa kursen.

Studiehandledning

Här i kursrummet hittar du kursens studiehandledning. Läs den noga innan kursstarten och vid behov under kursens gång. 

Kursens schema

Länk till kursens schema.

Kursmaterial och uppgifter

Under Moduler här i kursrummet hittar du instruktioner, material m.m. som behövs för att läsa kursen. Var noga med att alltid ta reda på vad som ska göra inför schemalagda tillfällen.

Kurslitteratur

Kursens litteraturlista (sök efter GIK373 och välj den för VT24).

Se till att införskaffa din kurslitteratur så tidigt som möjligt! Notera att delar av litteraturen återfinns som pdf i detta kursrum och inte behöver köpas (det är boken av Berinato som inte återfinns via kursrummet).

Lärare och kontakt

Vid frågor mailar du den lärare som är ansvarig för det moment din fråga rör. För allmänna frågor om kursen mailar du kursansvarig Anna.

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum