Kursöversikt

Välkommen till Designprinciper och användargränssnitt!

Några av er kanske redan har kunskaper inom området, men kursen förutsätter absolut inte några tidigare kunskaper inom området, utan nu ska ni alla få ”kött på benen” när det gäller digital design, gränssnittsdesign, användbarhet och mycket mer. Vi lärare ser verkligen fram emot att driva den här kursen och ta del av era nya kunskaper i form av inlämningar och prov.

Måndag 15 januari startar kursen. 

Registrering 
Du kan se delar av det här kursrummet även om du inte är registrerad på kursen. Var noga med att registrera dig om du ska läsa kursen – först då får du tillgång till allt material. Registrering sker via LadokLinks to an external site.. Har du frågor kring registreringen kontaktar du support@du.se

Kursens planering 
Kursen är 15 hp och läses på 50% studietakt. Det betyder att kursen studeras på halvtid över 20 studieveckor. 

Kursen är helt nätbaserad utan schemalagda tillfällen. Som stöd för din planering finns en detaljplanering i studiehandledningen med bl.a. start- och slutdatum för kursens uppgifter. I det här kursrummet samlas all information om kursen, här lämnar du så småningom in uppgifter, och så vidare. Kursen drivs alltså helt via detta kursrum. Vi har alltså ingen träff (vare sig fysisk eller digital) i samband med kursstarten måndag den 15 januari. Istället kommer det finnas ett anslag här i kursrummet med information om vad som ska göras. Ivrig att redan nu se lite vad kursen kommer handla om? Läs i så fall studiehandledningen, börja studera kurslitteraturen och kika på kursmaterialet till INL1 Teori 1, men känn ingen stress – kursen startar den 15 januari. 😊

 

Studiehandledning

Här i kursrummet hittar du kursens studiehandledning. Läs den noga innan kursstarten och vid behov under kursens gång. 

Kurslitteratur

Kursens litteraturlista (sök efter GIK2YR och välj den för VT24).

Se till att införskaffa din kurslitteratur så tidigt som möjligt! Boken Practical UI måste köpas, det är en digital bok. På https://www.practical-ui.com/Links to an external site. kan man i skrivande stund få studentrabatt på den, information finns om det på den sidan. 

Lärare och kontakt

Marcus Christiansen, mch@du.se

Anna Skogbergs, asb@du.se (kursansvarig)

För allmän information om dina programstudier hänvisar vi till din programsida samt till programansvarig Madelen Lagin, mli@du.se. För tekniska eller allmänna studiefrågor hänvisar vi till support@du.se och för frågor som rör kursen hänvisar vi till oss; Marcus och Anna (maila gärna dina frågor till oss båda).

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum