Kursöversikt

Välkommen till Design av digitala tjänster!

Kursen behandlar människocentrerade processer, användbarhet och interaktionsdesign och du som student kommer få kött på benen kring bland annat metoder för analys av digitala tjänster.

Kursen blandar teori och praktik där du inte minst kommer få kunskaper om användbarhetstester. Men en annan viktig del av kursen är den egna reflektionen kring ... Vi lärare ser verkligen fram emot att driva den här kursen och ta del av era nya kunskaper i form av inlämningar och prov.

Några av er kanske redan har kunskaper inom området, men kursen förutsätter absolut inte några tidigare kunskaper inom området, och dispens ges från det förkunskapskrav kursen enligt kursplanen har. Har du frågor kring denna dispens mailar du våra administratörer via support@du.se eller programansvarig Madelen Lagin mli@du.se.

Måndag 25 mars startar kursen och kursmaterial blir aktiverat. 

Registrering 
Du kan se delar av det här kursrummet även om du inte är registrerad på kursen. Var noga med att registrera dig om du ska läsa kursen – först då får du tillgång till allt material. Registrering sker via LadokLinks to an external site.. Har du frågor kring registreringen kontaktar du support@du.se

Kursens planering 
Kursen är 7,5 hp och läses på 50 % studietakt. Det betyder att kursen studeras på halvtid över 10 studieveckor. 

Kursen är helt nätbaserad utan schemalagda tillfällen. Som stöd för din planering finns en detaljplanering i studiehandledningen med bl.a. start- och slutdatum för kursens uppgifter. I det här kursrummet samlas all information om kursen, här lämnar du så småningom in uppgifter, och så vidare. Kursen drivs alltså helt via detta kursrum. Vi har alltså ingen träff (vare sig fysisk eller digital) i samband med kursstarten måndag den 25 mars. Istället kommer det finnas ett anslag här i kursrummet med information om vad som ska göras. Ivrig att redan nu se lite vad kursen kommer handla om? Läs i så fall studiehandledningen 😊

Studiehandledning

Här i kursrummet hittar du kursens studiehandledning. Läs den noga innan kursstarten och vid behov under kursens gång. 

Kurslitteratur

Kursens litteraturlista (sök efter GIK2YQ och välj den för VT24).

Se till att införskaffa din kurslitteratur så tidigt som möjligt! Notera att delar av litteraturen återfinns som pdf i detta kursrum och inte behöver köpas.

Lärare och kontakt

Marcus Christiansen, mch@du.se (kursansvarig)

Anna Skogbergs, asb@du.se 

För allmän information om dina programstudier hänvisar vi till din programsida samt till programansvarig Madelen Lagin, mli@du.se. För tekniska eller allmänna studiefrågor hänvisar vi till support@du.se och för frågor som rör kursen hänvisar vi till oss; Marcus och Anna (maila gärna dina frågor till oss båda).

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum