Kursöversikt

Välkommen till kursen Flerkameraproduktion, fördjupning vid Högskolan Dalarna!

Den här kursen går på Campus Falun och merparten av dina lektioner kommer att ske på plats även om det vid vissa tillfällen kommer att erbjudas inspelat material via lärplattformen samt ibland digitala möten via Zoom. 

Denna kurs är en fortsättning på TV-nyheter och flerkamera och riktar sig framför allt mot de som läser Film och tv-produktionsprogrammet. 

Under den här kursen kommer du till exempel lära dig om:

  • Att i grupp förproducera en flerkameraproduktion genom att skapa en produktionsplan
  • Att arbeta i flerkameraproduktionsprojekt i studio och ute på fält
  • Att med en etnografisk metod studera teamarbete och ledarskap

Vi hoppas att du kommer att bli inspirerad genom intressanta och utmanande diskussioner tillsammans med dina kurskamrater och oss lärare. Som all undervisning vid Högskolan Dalarna, ska undervisningen i kursen vila på teoretisk och vetenskaplig grund samt beprövad erfarenhet

Ett viktigt syfte med kursens planering är att skapa samband mellan teori och praktik. Kursen inleds med att du kommer att läsa in dig på teori och med hjälp av litteraturen i grupp skapa ett fiktivt flerkameraprojekt som redovisas vid ett seminarium i kursen. Baserat på denna kunskap ska du sedan i grupp arbeta med olika flerkameraprojekt. 

I grupparbetet ska du tillsammans med dina kurskamrater dokumentera ert arbete genom en så kallad "Lessons learned" film som ligger till grund för er redovisning i slutet av kursen. 

Under projektarbetena kommer du också att föra en fältstudie på en annan grupps arbete där du i en skrivuppgift kommer att analysera gruppens arbete utifrån organisationsteori. 

Alla seminarier, workshops, föreläsningar och grupparbeten är obligatoriska. I denna kurs läggs stor vikt vid grupparbetet, din förståelse för de olika yrkesrollerna och förmågan att samarbeta i olika sammansättningar och sammanhang. 

 

Här hittar du ett övergripande schema för kursen: TimeEdit

  

Profilprodukt-2207.jpg

Kursplan

Kontaktinformation

Profilprodukt-2206.jpg

Litteraturlista

Andreas Andersson

Kursansvarig

023-77 89 98

aao@du.se

 

Therese Herkules

Kursansvarig

070-43 53 751

thr@du.se

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum