Kursöversikt

Välkommen till GVÅ25T vt 2024

Du finner en inspelad kursintroduktion när du klickar på Moduler i vänster kolumn. Klicka på den översta rutan i den översta modulen.

Kursen genomförs på distans och examineras genom seminarium och inlämningsuppgifter. En skriftlig salstentamen i läkemedelsberäkning ingår. Den kan skrivas på campus Falun, eller på distans vid godkänt lärosäte.

I kursen behandlas diagnostik och åtgärder inom omvårdnad och medicin utifrån komplexa omvårdnadsbehov och multisjukdom, samt vård vid livets slut. Vidare fördjupas kunskaper om olika perspektiv på omvårdnad, familjefokuserad vård samt kommunikation och etiskt förhållningssätt. Läkemedelsberäkning ingår. Du kommer att få introduktion och tillgång till det digitala rådgivningsstöd och samtalsmetodik som används bl.a. inom 1177.

Här nedanför finner du kursplan, litteraturlista och schema. När du registrerat dig får du tillgång till allt material i kursen. Du som ska gå kursen vecka 18-22 2024 anmäler dig senast 29 april kl.12:00 till gruppen "Period 1". Klicka på "personer" i vänsterkolumnen, så kommer du till gruppmodul. Klicka på fliken "Period". Det är viktigt, för att du ska kunna tilldelas ett patientfall att arbeta med. Det blir också din anmälan till kursperiodens obligatoriska aktiviteter. Du som har kvar uppgifter från period 1 ska också skriva in dig i denna grupp. Du som är omregistrerad enbart för tentamen läkemedelsberäkning ska inte skriva upp dig på listan, men kom ihåg att anmäla dig till tentamen i tid!

Kursen är uppbyggd i Canvas utifrån kursplanens fyra betygrapporteringar

    Modul 1 Omvårdnad och symtomkontroll vid komplex sjukdom, 2,5 hp

    Modul 2 Vård vid livets slut, 2,5 hp

    Modul 3 Kommunikation, 1,5 hp

    Modul 4 Läkemedelsberäkning, 1 hp

Vi lärare hoppas att du kommer att bli inspirerad genom intressanta och utmanande diskussioner tillsammans med dina kurskamrater och oss lärare. Som all undervisning vid Högskolan Dalarna, vilar på teoretisk och vetenskaplig grund samt beprövad erfarenhet.  Vi ser gruppen som en viktig resurs i alla kursens aktiviteter. Vi hoppas att denna kurs kommer att bidra till att öka ditt intresse för dessa frågor och ge dig verktyg att fortsätta din professionella utveckling till legitimerad sjuksköterska.

Återigen Varmt välkommen önskar Marianne Spante msp@du.se och kursens lärare.

Schema period v 18-22 vt 2024 (Tips högerklicka på länken för att öppna i ny flik) 

Schema vecka 3-7

Kursanalys ht 2023 period 4 

Kursanalys ht 2023 period 1

Kursanalys vt 2023


Profilprodukt-2207.jpg  Kursplan

Profilprodukt-2206.jpg  Litteraturlista

 

Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum